Dužina prstiju utiče na zaradu

Izgleda da gatanje iz dlana nije obična "bapska" priča. Naucnici tvrde da brokeri s dužim prstenjakom u proseku zarađuju do šest puta više od svojih 'manje obdarenih' kolega.

Brokeri s dugim prstenjakom zarađuju šest puta više od svojih suparnika, pokazala su istraživanja.
Ova crta u vezi je s većim izlaganjem testosteronu u materici, a upućuje na veće samopouzdanje, sposobnost povlačenja rizičnih poteza, dodatni oprez i brze reakcije.
Ne samo da su oni s dužim kažiprstom zaradili šest puta više od svojih kolega, već su duže i izdržali u tom poslu.
Muškarci koji su sudelovali u studiji, njih 44, od kojih su neki zaradili čak četiri milijuna funti, radili su u londonskom Cityju i kupovali su i prodavali osiguranja vredna milijarde.
Naucnici sa Unierziteta Cambridge, pod vodstvom dr. Johna Coatesa, koji je i sam bio broker na Wall Streetu, uporedili su zaradu brokera u zadnjih 20 meseci s dužinom njihovih prstiju.
Trgovci s dužim prstenjakom zaradili su do 11 puta više od svojih kolega bez ove telesne značajke. U proseku su zaradili šest puta više, a na njihovu zaradu jednak uticaj je imalo iskustvo, kao i dužina prstenjaka.
Ovo istraživanje dalo je svoj obol studijama koje povezuju velicine prstiju s uspehom u sportskim takmicenjima, kao što su ragbi, fudbal, košarka i skijanje.
Share on Google Plus

Astro sajt: Info

INFOrmacije i saveti za ljude otvorenog duha.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментара:

Постави коментар